onsdag 29. februar 2012

På utstilling

I den siste tiden har vi prøvd oss på to utstillinger, og det har gått ganske bra, synes vi. I alle fall når man tar i betraktning at både vi og Edward er helt uerfarne på dette her.

SISTE FINPUSS før vi skal i ringen.
Den 11. februar var vi i Ølen i Rogaland. Bare en times kjøretur hjemmefra, så det passet oss fint.

EDWARD var blid som en lerke. Han synes tydeligvis det er moro å være på utstilling.
I Ølen møtte vi igjen flere vi hadde truffet på utstilling tidligere, og det var hyggelig. Vi fikk mange gode tips og råd, ikke minst i forhold til pels og klipping. Det var ikke vanskelig å se at Edward hadde for mye pels. Som en mann uttrykte det: "Han ser mer ut som en bjørn enn en puddel."
Problemet er selvsagt at vi rett og slett ikke kan dette her med å klippe utstillingsfrisyre, og er redde for å klippe feil. Men, det skal det heldigvis bli bedring på nå, for vi fikk et tips om et klippekurs i Odda i slutten av mars, og meldte oss sporenstreks på.

VENTER PÅ DOMMEN. Det ble både rødt bånd og CK på oss.
Dommeren var selvsagt enig i at Edward hadde for mye pels, på den annen side påpekte hun at han hadde veldig bra pelskvalitet. Det er ikke verst, med tanke på at han er midt oppi pelsskiftet for tida. Dere aner ikke hvor mye tid vi brukte for å børste ut tover før vi dro av gårde på utstillingen.


Det var forferdelig dårlig lys i utstillingshallen, så det var nesten umulig å filme, men vi gjorde et lite forsøk. Som dere ser, så må Hubby jobbe mer med sin handlingteknikk, ikke minst å løpe litt fortere. Vi har begynt med ringtrening på den lokale hundeklubben nå, så forhåpentligvis blir vi bedre etter hvert.
Dommeren var June Wall fra England. Dette er hennes vurdering av Edward:
Nice head. Dark eyes. Correct bite. Good chin. Good front. Good rear angulation. Correct tail set. Very good coat texture. Needs more trimming. Sound coming and going. Moves with good reach and drive.
Vi fikk rødt bånd, som betyr "Utmerket" og CK som viser at hun mener han er championkvalitet. I tillegg fikk vi reserve certifikat og kom på tredjeplass som i BHK.
TREDJE PLASS. Ikke så vanskelig å forstå. De andre hundene er hakket mer elegante enn vår rabagast.

Uka etter prøvde vi oss på NKKs utstilling i Bø i Telemark.

STELLEBORD. Her fikk endelig kjøpt oss et ordentlig bord,
men Edward synes nok ikke pelsstell er noe mer moro av den grunn.
Dette er utvilsomt den største utstillingen vi har vært med på. Etter hva vi fikk fortalt var det 5000 hunder som var innom der den helgen. Dere kan jo tenke dere at det var masse spennende å lukte på for Edward. Han viste knapt hvor han skulle snuse og tisse da han kom ut av bilen. Merkelig nok så er han veldig rolig og grei å ha med å gjøre når vi er på utstilling, selv om andre hunder er det mest spennende og morsomme han vet om.

HILSER PÅ DOMMEREN. Edward var som vanlig veldig begeistret over å møte dommeren.
Siden sist hadde vi faktisk gått løs på Edward med saksa. Det ble vel en plastpose full av pels før jeg var ferdig, men fremdeles var det for mye pels igjen. Vi stillte i klassen Junior hanner, og hadde bare en motstander.

I FARTA rundt i ringen.
Etter å ha sett filmen fra uka før, prøvde Hubby så godt han kunne å få opp farta da de sprang rundt i ringen. Det var ikke bare bare, for Edward har det med å begynne å bykse når det går for fort. Han var også ganske ukonsentrert i ringen og vinglet en del.

TANNSJEKK var ikke populært.

Edward har av en eller annen grunn begynt å mislike at folk ser på tennene hans, så han var ikke begeistret da dommeren prøvde å kikke. Hun sa at det er noe han må lære seg, så nå kikker vi på tennene hans hver dag, og ber alle vi treffer om å gjøre det samme.

ROLIG OG FIN. Ellers fikk dommeren gjøre akkurat som hun ville.
Dommeren var Bente Bjerkaas. Hun var meget nøye og omstendelig og tok seg god tid til å se skikkelig på Edward. Her er hennes vurdering: "Maskulin hann av utmerket type, som ennå er ung og uferdig. God hals. Litt steil skulder. Kort overarm. God rygg. Lavt ansatt halefeste. God vinkel bak. God pels og farge. Får ikke vist seg fram til sin fordel i dag, men bra bevegelser det som blir sett. Bra temperament og helhet."

VINNER i sin klasse.
Vi endte opp med nok et rødt bånd, og Edward vant sin klasse. Det må vi være veldig fornøyd med.

Alt i alt var det to morsomme show å være med på. Innen neste gang vil vi forhåpentligvis ha lært litt bedre handling og klipping, så vi kan gjøre det bedre. Håpet er jo å få Cert.

2 kommentarer:

Fru Fugl sa...

Enestående innsats av både Edward og matmor og matfar! Min tidligere dalmatinerhund ble N UCH, men der bestod pelsstellet av å tørke hunden med et pusseskinn :-)Dere er fantastisk flinke som greier å holde pelsen til Edward så strøken.
Masse lykke til fremover i utstillingsringen!

Anonym sa...

Kjempekoselig å lese om Edward på utstilling. Dere er jammen flinke, for en jobb med så mye pels. Søster Frida har nå fått sin første løpetid, men som den tolmodige typen hun er finner hun seg i gå med Libero "up and go" når hun er inne, så det er faktisk ikke noe problem. Men det ser jo unektelig ganske komisk ut. Lykke til på videre utstillinger. hilsen Frida, JohnHarald og Eli