søndag 31. mars 2013

Fjellvettreglene for pudler

I disse påsketider er det mange pudler som skal på fjelltur med familien sin. Edward har derfor utarbeidet noen regler som kan være kjekke å ha i mente.

1. Legg ikke ut på langtur uten trening
Det er viktig å være i god form før påsken, derfor må du legge deg i hardtrening på forhånd. Trekk som en gærning i båndet hver gang du er ute på tur. Dette bygger sterke muskler og det vil gå som en lek å trekke pulker, sleder fulle av unger og alt annet du blir bedt om å dra på.
2. Bjeff fra hvor du går
Vinterfjellet kan til tider være litt for stille og idyllisk. Da er det viktig at du sørger for å få opp stemningen med å lage litt lyd. Bjeff og voff i vilden sky og gi uttrykk for din påskeglede! Her er det ingen som vil hysje på deg. Sørg for å bjeffe når du løper av gårde etter harer eller skvetne unger også, sånn at matmor og matfar vet hvor du er.
3. Vis respekt for været
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig pels. Sørg for å spare til lang pels på forhånd, sånn at du holder deg god og varm.
4. Vær rustet mot uvær og kulde, selv på korte turer. Ta alltid med matskål og det utstyret fjellet krever 
Potesokker og en vinterdress kan være kjekt å ha, for det er sabla irriterende når du får for mange snøklumper i pelsen. Selv foretrekker jeg å ikle meg Marius-genser. Det er både heilnorsk og moteriktig, og så får jeg så masse kos av jenter som synes jeg er «såååå fin!».
Pass på at matmor og matfar husker på å ta med matskålen din i ryggsekken, men distraher dem slik at de glemmer maten din. Tørrfôr smaker blæh, så insister på å dele nista deres i stedet for. Grovbrød med leverpostei er ypperlig turmat.
Dessverre kan du ikke dele sjokoladen deres, så til kaffekosen i solveggen må du få griseører i stedet – masse knasende god energi.
5. Lytt til erfarne fjellhunder
Om du ser andre hunder som er ute og løper i fjellet, så stikk av fra matmor og matfar og følg etter hundene i stedet. De er sikkert på vei til noe spennende. Om ikke, så kan dere leke sammen, eller slåss – det er moro det også.
Om du treffer lekre hvite eller rødhårede puddeldamer, må du late som det er deg som er erfaren med både det ene og det andre. Her gjelder det å imponere.
6. Blås i kart og kompass
Sånt noe betyr ingenting for pudler. Stol på nesen din i stedet for, du klarer fint å snuse deg fram til alt du vil.
7. Løp ikke alene
Nei, for det er kjedelig.
8. Vend i tide, det er ingen skam å snu
Pass på å ikke bare løpe i én retning hele tida. Snu og spring den andre veien en stund. Løp gjerne i sirkler rundt folk og kryss løypene rett foran dem, det er artig.
9. Spar på kreftene og grav deg ikke ned i utide
Det er moro å base og herje i snøen, men husk at om du leker snøplog og gravemaskin hele dagen, så må du tilbringe mange timer med pelsstell på stellebordet om kvelden. Det er mye bedre å bruke dagen på å løpe deg dødssliten, sånn at du kan ligge som et slakt i sofaen hele kvelden og spare krefter til neste dag med moro.
Fortsatt god påske og god tur!

1 kommentar:

Fru Fugl sa...

Fine fine Edward! Det er så koselig å følge deg og søsteren din på FB selv om vi ikke får kommentert. Gratulerer så mye med de fantastiske utstillings resultatene også. Vi vet jo vi, at hvalpene etter Isa er veldig flotte:)) Det går bra med Ifa også. Hun har nettopp hatt sin 2. løpetid med mange friere,men vi har passet godt på henne :) Tusen takk for fjellvett reglene som Ifa tar til etterretning. Vi har prøvd å la henne trekke på ski noe hun veldig gjerne vill, men foreløpig går det litt over stokk og stein hehe.Ha det fint Edward, klem fra Ifa!