lørdag 18. juni 2011

Hos dyrlegen


I forgårs var vi hos dyrlegen for å få andre dosen med rabiesvaksine til Edward. Han er slett ikke redd for å dra til dyrlegen, for det var nemlig her han vokste opp, så her får han anledning til å møte sin gamle matmor og matfar igjen, og ikke minst mamman sin.

MAMMA. Edwards mor en en flott og snill storpuddeldame.
Forrige gang vi var her, for en måneds tid siden, var Edward fremdeles veldig liten, og gjensynet med mamma skremte bokstavelig talt vannet av ham de første minuttene. Mamman er en tøff dame, og satte ham hardt på plass fra første stund. Likevel syntes han det var utrolig stas.
Nå har han blitt en stor gutt på 15 kilo, så han var blitt litt mer jevnbyrdig med mor.

UNDERKASTER SEG. Edward legger seg på rygg for å vise at han forstår hvem som er sjefen. Han er litt nervøs enda, så han holder godt øye med mor for å se om hun er snill.
Det er fint å se at han oppfører seg på helt riktig måte ovenfor en stor hund. Han har veldig lyst til å herje og leke, men han legger seg tålmodig på ryggen for å bli undersøkt.

SNUSER. Mamma Isa snuser på Edward. Han lukter nok ikke videre godt, for han ble så bilsyk på turen at han kastet opp på begge frambeina sine. Det resulterte i en runde i dusjen da vi kom hjem.

Da mor var ferdig med en grundig snuseundersøkelse av avkommet, var hun også klar for å leke. Det var skikkelig artig å se på hvordan de to sprang rundt og hadde det moro sammen.

GAV MAMMA EN KILEVINK. Edward leker på den måten som er typisk for storpudler, han veiver og slår med de lange forbeina. Øyeblikket etter ble han slengt i bakken, men det var visst bare moro.
Midt oppi leken, ble Edward holdt stille et øyeblikk for å få sprøyte, men det var det så vidt han enset oppi all spenningen med å være tilbake på gamle tomter. Dyrlegen sjekket også ørene hans, for vi har vært litt bekymret for om han kunne ha fått øremidd. Vi syntes nemlig at ørene hans er veldig skitne, selv om vi vasker dem ofte. Men, vi ble beroliget med at det er helt normalt, pudler skiller ut mye ørevoks. Ørene til Edward så veldig fine og rene ut, noe av det fineste de hadde sett faktisk, så alt var bra. Vi burde visst heller la vær å vaske ørene hans for ofte, slik at huden ikke skal bli irritert eller at han skal utvikle betennelse.

MYE FART OG TENNER. Det kan se dramatisk ut når to svære svarte hunder lekeslåss,
og det er ikke lett å få tatt et skarpt bilde av to sorte tornadoer som herjer rundt.
Nå er det fire måneder til neste gang vi skal til dyrlegen. Innen den tid har nok Edward vokst seg stor og sterk, så det skal bli spennede å se hvordan møtet mellom han og mor blir da. Vil de fremdeles huske hverandre tro?

EN ROLIG STUND. Da hundene endelig fikk jaget fra seg litt, ble leken roligere, og de fulgte med Hubby på en liten tur ned til veien. Edward holdt seg tett inntil mamma.

Ingen kommentarer: