onsdag 22. juni 2011

Slikkmunn


Edward er som de fleste små veldig opptatt av å få "noe godt". Hundesnop kan være så mangt, aller helst vil han ha akkurat det vi sitter og spiser på, og det hender han får smake litt, men vi er veldig bevisste på at vi ikke skal drive å dytte i ham masse usunt. Så vidt vi vet har han ennå ikke smakt sjokolade, og siden han overhodet ikke viser noen interesse for det heller, så har vi tenkt å holde det sånn.

EN LITEN SMAK. Vanligvis får ikke Edward lov til å slikke på vårt bestikk.
Dette var bare til ære for fotografen.
Om vi skal gi ham noe å kose seg med, så er det gjerne tørkede griseører og griselabber eller slikt noe. Det elsker han, og i tillegg så har han noe å underholde seg med i timesvis, siden de tar så lang tid å tygge.
Av søtsaker blir det ganske lite, kanskje noen kjeks en sjelden gang. Husfruen lager nemlig noen kjempegode amerikanske cookies med macademianøtter og hvit sjokolade, og de er veldig populære blant både to- og firbeinte.

TAR OPPVASKA. Det er mye fristende for en hund i oppvaskmaskinen.
I det siste så har han begynt å forsyne seg selv fra oppvaskmaskinen. Ikke særlig lekkert akkurat med en valp som står og sleiker middagstallerknene rene, så det får han ikke lov til.

MARMELADESNADDER. Eddie setter pris på bittelitt søtt, og bekymrer seg lite om at han blir klissete på snuta.
Å slikke nesten tomme beger og glass er også veldig godt. Litt vanskelig å komme til, men med lang tunge går det greit.
Beger med rømme, potetsalat, yougurt eller slike ting fungerer også som leketøy når de er renslikket. Edward elsker å bite i stykker slike plastikkting, og når de i tillegg lukter og smaker godt, så er lykken fullkommen. I hvertfall de ti minuttene moroa varer. Når plastikken begynner å bli tygd i fillebiter, tar vi den fra ham. Vi har jo ikke lyst til at den skal ende i valpemaven.

EN UTFORDRING. - Så fristende godbit, men åssen skal jeg få tak i den tro?
I det siste har vi prøvd oss litt med en ny lek med kjøkkenglass. Vi legger en godbit under glasset, og så må Eddie prøve å få tak i den. Store, brede glass som er vanskelige å velte er best. Han klarer ikke å bite over glasset for å løfte det vekk, så da skyver han det rundt på gulvet mens han snuser som besatt etter godbiten som gjemmer seg.

KLARTE DET. - Best å snuse litt ekstra på glasset. Det kan jo hende det skjuler seg noe mer inni der.
Til slutt skjønner han at han må prøve å velte glasset ved hjelp av labben. Når han klarer det får han selvsagt masse ros. Da slenger han seg ned på gulvet og veiver med framlabbene, mens hans "gliser" bredt. Livet er en lek for Eddie.

RENSLIKKET. Det er helt fascinerende å se hvor rent et syltetøyglass blir før Eddie sier seg ferdig med det. 

1 kommentar:

Fru Fugl sa...

De er veldig like disse valpesøsknene! Ifa elsker også pappembalasje hun kan rive i millioner av biter, men embalasje med smak er selvfølgelig aller best!