mandag 6. juni 2011

Pen puddel

Edwards "farmor" og "farfar" har kommet på besøk fra England, og i kofferten hadde de med seg en skikkelig Oster klippemaskin. Den slags viste seg nemlig å være vesentlig billigere på andre siden av Nordsjøen. Det gikk ikke lange tiden fra den var kommet i hus, til vi tok den i bruk. Edward var nemlig blitt ganske så "skjeggete" den siste tida, og hadde absolutt et behov for litt barbering. Det var faktisk slik at man ikke kunne se at han var en puddel. Stadig vekk var det folk som spurte om hva slags hunderase vi her hadde med å gjøre - en portugisisk vannhund, kanskje?
Resultatet av klippen ble aldeles utrolig - her snakker vi extreme makeover. Fra å se ut som en lurvete rampegutt med brede barter og digre pailabber, ble Edward forvandlet til en forfinet dandy med lang slank snute og elegante små poter. Vi kunne knapt tro våre egne øyne. Han er som en ny hund, og vi kan nesten ikke få nok av å se på ham.

Her er noen bilder fra prosessen, som foregikk på en snekkerbenk i garasjen:

POTEKLIPP. Pailabbene skal til pers.
Siden vi ikke hadde brukt slik klippemaskin før, valgte vi å begynne der vi kunne gjøre minst skade - under bakbeina. Eddie hadde nemlig fått plagsomt langt hår mellom tærne. Da vi hadde ham i dusjen før vi startet klippingen, så det nesten ut som om labbene var store som tallerkner når alt håret fløt rundt.
Det var ikke helt lett å komme til i alle kriker og kroker med klippemaskinen, men heldigvis var Eddie ganske samarbeidsvillig. Han sto stille og rolig, og fant seg i det meste, selv om det nok lugget litt i blant.
Fullt så samarbeidsvilig var han slett ikke da snuta skulle til pers. Han herjet rundt og kastet på hodet, så det var nesten umulig å komme til.

BORT MED BARTEN. Eddie er svært skeptisk til å bli barbert.
Det tok sin tid, med mye godsnakk og lokking med godbiter, før vi fikk lov til å komme i nærheten av snuta hans med klipperen.

SITT STILLE! Eddie sprellet så fælt at Hubby måtte nødt til å holde ham fast litt, mens Husfruen klippet.
Halvveis i prosessen så han helt grusom ut, med dype hakk i pelsen her og der. Vi var nær ved å gi opp og ringe en profesjonell hundeklipper, for dette kunne umulig gå godt.

HALVFERDIG. En ulykkelig Edward synes skikkelig synd på seg selv.
Men, vi fortsatte ufortrødent, og sakte men sikkert begynte ting å ta form. Vi har alltid trodd at han hadde et skikkelig bredt ansikt, men ut fra den buskete barten åpenbarte det seg en aldeles elegant og klassisk puddelsnute. Hvem skulle vel trodd at noe så pent kunne skjule seg under alt det håret?

SETT PÅ MAKEN! Bak all pelsen skjulte det seg også et par store øyne som vi nesten ikke kunne se før.
Nå er det ingen som trenger å spørre om hva slags rase han er mer, for det burde være ganske åpenbart. Dette er en skikkelig fin puddelgutt!

MYE HÅR. Alt dette er oppsop fra labber og snute.
Vi prøvde oss ikke på å klippe noe hår på kroppen hans denne gangen, for vi ville ikke stresse verken Edward eller oss selv for mye første gangen, men det blir nok ikke lenge til før vi tar klippemaskinen fatt igjen. Denne første gangen var artig, selv om det tok lang tid, men vi må jo bare øve oss, så vil vi vel klare å mestre puddelfriseringens kunst etter hvert vi også.

- SE SÅ FIN JEG BLE!

4 kommentarer:

♥ helen sa...

Så fin han ble :)

Gunn sa...

Så fin han ble da!
Dere blir nok vant til maskinen både dere og Edward etter hvert. Jeg klippet også Santo selv. Han var hos proffe klippere først og ble nok "oppdratt" der, for han var tolmodigheten selv når jeg klippet han.
Sparte på litt av ulla hans og dette blandet jeg med litt saueull og tovet sitteunderlag til hele familien, et kjært minne idag :)

Kristine sa...

Se der ja! Fine puddelgutten! Arti når de plutselig får ny style ja!!! Akkurat som en ny hund!

Jeg liker og ha hunden liggende på siden i fanget mitt(hunden på gulvet med beina mine rundt seg) når jeg klipper labbene. Slik kan jeg komme lettere til innimellom tredeputene, og vinkelen på labben blir gunstigere!
Det finnes spesielle skjær som er smale, med tanke på labbebarbering. Det vil jeg absolutt anbefale! Da får man klippet godt innimellom tredeputene.

Bristols.no sa...

Den ble jo bare kjempefin!
Men det går nok lettere når hunden blir vant til klipperen :)