torsdag 12. mai 2011

Kort i nakken og fyldig ved øra

Vi har prøvd oss som hundefrisører. Ingen udelt suksess, må vi innrømme. Edward minner nå litt om Ludvig i Flåklypa. Han som kom under en slåmaskin og ble skamklipt - kort i nakken og fyldig ved øra.
Da vi hadde noen skikkelig varme uker her, viste Edward tydelig tegn på at han synes det ble for varmt med all pelsen. Han peste og akket seg, og trakk til skyggen så snart han kunne. Vi tenkte at ja, ja, før eller siden må vi jo til pers med denne klippingen, så vi kan like gjerne prøve oss nå.

FLUFFY. Nybadet og nyklipt, men ikke særlig fin. Han har god grunn til å se så mellomfornøyd ut.

Vi har kikket på youtube, og sett flere slike videoer av veloppdragne pudler som står musestille mens de blir klippet i de stiligste fasonger.

Det ser jo ikke noe vanskelig ut. Pyttsan, detta går nok greit, trodde vi. Men å prøve å klippe noe som helst fasong på en valp som ikke står stille i et eneste sekund var ikke lett. Vi har ikke et slikt stellebord foreløpig, så vi satte ham oppå verandabordet. Det viste seg å være litt for stort, for han fikk for mye frihet til å bevege seg rundt omkring. Når vi føner ham etter dusjen har vi funnet ut at det går veldig fint om han står på en liten krakk. Da er han ganske rolig og grei, selv om det er tydelig at han ikke liker situasjonen så innmari godt.
Nå ble det Hubby som forsøkte å få Edward til å stå stille, mens Husfruen hadde ansvar for saksa. Ryggen og sidene gikk forholdsvis greit, selv om det er mange rare ”berg og daler” i fasongen der nå. Hodet og beina derimot, var det atskillig vanskeligere å få til. Eddie virret så med hodet at jeg rett og slett ikke fikk det til. Det ble et klipp her og et klipp der - noe kort og noe langt - og det ser ganske ille ut. Ørene prøvde jeg meg ikke på en gang. Han har så langt hår rundt øynene nå at jeg er bekymret for at det kan være i veien for synet hans, men jeg kvier meg veldig til å takle det.
Beina er like ille. Et av forbeina ser nå mye tjukkere ut enn det andre, og potene ser bare skamklipte ut. Uff og huff! Magen var lettere å få til, for da sto han stille på bakbeina og lente forbeina på armen til Hubby. Jeg hadde fri tilgang og klipte det så kort jeg klarte.

IKKE FLUFFY SÆRLIG LENGE. Det første Edward gjorde etter å ha blitt stelt, var å løpe ut å rulle seg i tørt grass og jord. 

Konklusjonen er altså at saks ikke er det mest egnede verktøyet. Det må nok en klippemaskin til. Vi har ikke kjøpt det ennå, for vi er usikre på hva slag vi bør velge. Er det noen som har gode tips, kanskje? Bør man gå for en slik helproff Oster-maskin, eller kan man klare seg med noe billigere?

LITT RAR I FASONGEN. Snart må vi klippe snuta også. Lurer på hvordan det skal gå.

Tro det eller ei, men mens jeg satt og skrev dette, så ringte det på døra, og utenfor sto det en mann og lurte på om det var jeg som driver og klipper hunder. - Hm, tenkte jeg, sjansen for at noen har sett Edwards nye frisyre og blitt imponert er minimal. Kan dette være en undercover agent fra hundepolitiet som er ute etter å avsløre useriøse tølpere som jukser i faget? Har de hacket pc’en min? Gikk alarmen straks jeg tilsto min helligbrøde på skjermen?
Neida, spøk til side. Mannen hadde hørt at det bodde en hundeklipper på toppen av bakken vår, og vårt hus heter ikke Hilltop House for ingenting. Jeg kunne ikke hjelpe ham, men opplysningen om at vi har en hundeklipper i nærmeste nabolag var veldig interessant. Kanskje vi kan få litt profesjonell hjelp neste gang pelsen til Eddie skal til pers. 

4 kommentarer:

♥ helen sa...

Hei, vi bruker en klippemaskin som heter Andis og har vært fornøyd med den. Det er ikke lett å klippe en valp nei :) det er viktig at dere øver mye nå så han blir trygg, så blir det enklere for dere når han blir større. Ville anbefalle å øve tannpuss og nappe ører også.
Vi klipper stort sett våre selv, pote og snuteklipp med noen ukers mellomrom, i tilegg til litt inni øra, i baken og rundt tissen. Et par - tre ganger i året klipper vi storpuddelen helt ned med maskin på hele kroppen, da ser han litt rar ut, men etter noen uker blir han finere. Dvergpuddelen vår er så engstelig for maskinen desverre så på han bruker jeg saks på kroppen. Bare spør om du lurer på noe, jeg er ingen ekspert på dette, men har hatt puddel i 7 år. En hærlig rase :)

Kristine sa...

Øvelse gjør mester, vet du! Det går bare bedre og bedre etterhvert! Og det beste av alt, pelsen vokser ut igjen, så da kan man prøve igjen og igjen;-)

Jeg har Moser 45 og er ikke helt fornøyd med den. Neste gang jeg skal kjøpe maskin blir det en Oster-maskin, av kraftig type! Ikke alle maskiner som takler puddelpelsen! Og voksenpelsen er som regel striere enn valpepelsen!
Kan bli dyrt og satse på hundefrisør i lengden... Men sikker kjekt iblandt! Skal man holde ned pelsen på potene og snuten, må man barbere så ofte som en gang i måneden. Og da kan det lønne seg og ha en maskin selv:-)

Øv på og stå på bord ofte. Selv om du ikke skal klippe engang. Etterhvert som de blir vant til behandlingen, så står de mer i ro. Gjør det lønnsomt og komme på bordet, gi godis og klapp. Greit at det ikke bestandig er helklipp de få gangene de skal på bordet.

Litt vittig at den episoden skulle skje akkurat samme dag som du drev på med din første klipp:-p

Husfruen of Hilltop House sa...

Av en eller annen grunn så forsvant dette innlegget fra bloggen en stund. Da jeg publiserte det på nytt, så forsvant alle kommentarene, og det var kjempeleit, for det var noen gode tips der.
Nå har vi forresten bestilt Oster klippemaskin, så om noen har gode klippetips mottas de med takk.

Torhild sa...

Hei. Om du tar en titt på min hjemmeside http://www.tormaha.com vil du se at jeg har skrevet en hel del tips om å bade føene og klippe puddel. Ligger inn under treningstips.

Ellers er det lurt at når du tar den dagelige børstingen på valpen, at du lærer den å stå helt i ro. Slik at du får en hund som er avslappet og rolig på stellebordet. Husk vær tolmodig, konsekvent, og sta. Så vil snart valpen lære seg at det er bare å stå i ro til du er ferdig.
Lurt også å si i fra når du vil snu valpen rundt slik at du får tatt den andre siden av valpen. Det gjør at hunden lærer at når du sier for eksempel snu deg rundt, så snur den seg rundt selv etter hvert. Og blir veldig lett å ha med å gjøre.

Det er også lurt å ikke klippe hele valpen i en engang. Men klipp litt en dag og litt en annen dag. Slik at valpen som har lite tolmodighet ikke må stå i ro så lenge.

Anbefaler også å ta kontakt med den proffe hundefrisøren og avtale at dere kan være til stede mens hunden blir klippet. Det bør en avtale på forhånd, for ellers ønsker de fleste at eier ikke skal være til stede. Men er du der mens hunden klippes, kan du lære mye om hvordan en skal gå fram.

Hilsen Torhild.