søndag 22. mai 2011

Scener fra en pottitåker

Hagearbeid generelt, og graving spesielt, er høyt på lista over Edwards yndlingsaktiviteter. Han har hatt mange lykkelige timer de siste ukene når vi har vært travelt opptatt med å gjøre klar kjøkkenhagen, der han har bidratt aktivt med både graving og gjødsling.

KLAR TIL INNSATS. Eddie er skjerpet og klar for å grave.
Det må nok innrømmes at det i lengden har begrenset underholdningsverdi for husets tobente å få nyplantede blomster gravd opp igjen etter to minutter, så det har blitt en del kjefting og løping rundt i hagen etter en ellevill valp med kjeften full av blomsterknoller. Stort sett har det endt med at Edward har blitt satt i løpestreng, hvor han står og hyler frustrert over å ikke få være med på moroa mer. Akk, så forsmedelig for en ivrig liten tass.

I ARBEID. Spade fra en side og ivrige poter fra den andre - denne jordklumpen har ikke en sjanse.
Med kjøkkenhagen har det stillt seg litt anderledes enn med blomsterbedene. Der er ikke så farlig om han graver litt villt, så han har fått være med på alt sammen. Faktisk må det innrømmes at han var til litt praktisk hjelp da vi skulle rydde jordstykket. Det har stått noen store trær der, og jorda var full av tjukke røtter som måtte fjernes. Og da var det slett ikke så dumt å ha med seg en hund som villig dro opp alt som lå løst. Alt dette var moro for Eddie, men høydepunktet var nok å sette poteter. Å grave potetrender var et arbeid han kastet seg inn i med liv og lyst.

GÅR I DYPDEN. Eddie er ikke redd for å få jord i nesa.
Selv om han har et stort jordstykke å boltre seg på, så vil han på død og liv grave nøyaktig der hvor Hubby holder på med spaden. Sånn er det med alt mulig, har vi oppdaget. Alle avledningsmanøvre er fånyttes, han vil gjøre akkurat det samme som vi gjør på akkurat samme stedet. Når jeg holder på å lage små hull til setteløk, så dytter han meg til side med snuta sånn at han også skal slippe til, og om jeg gir meg og går videre til neste hull, så gjør han det også.
Vi lo godt av ham her om dagen, da Hubby holdt på å snekre sammen noen rammer til å plante i. Edward ble voldsomt engasjert i hele prosessen med hammer og spiker, og hoppet og danset rundt det hele. Da Hubby skulle slå inn spikeren, la Eddie poten oppå hånda til Hubby, sånn at han også fikk vært med på jobben. Etterpå sto han og dasket poten oppå spikeren.

VIL VÆRE MED DER DET SKJER. Der hvor Hubby graver, der skal Eddie også grave.

TUNGT ARBEID. Å grave grøfter blir tyngre enn strengt tatt nødvendig,
når man får ti kilo puddel som hopper på spaden.
Å stikke av med ting synes vel alle hunder er kjempemorsomt, og Edward er intet unntak. Poteter var et lettvint "bytte".
MANGLER. Det er ingen pris for å gjette hvem som stakk av med den manglende poteten i rekka.
Settepotetene ble gnagd på med stort velbehag. Tenk om han hadde vist like stor interesse for tørrfôr.

NAM. Eddie gnager på potet.
Heldigvis slapp vi å løpe etter Eddie for å få potetene igjen. Han klarte jo ikke å holde seg unna mer enn noen sekunder av gangen, så da fikk vi rappa dem tilbake igjen.

MIN POTET! 
Potetene tok neppe noen skade av å bli gnagd litt på, får vi tro. Nå er det bare å håpe at han ikke graver dem opp igjen før årets avling er klar for å høstes.

PUH. Slik graving er hardt arbeid. Kjekt at disse potetrendene kan fungere som seng også. 

Ingen kommentarer: