torsdag 7. april 2011

Tyggefantomet

At valper tygger på ting visste vi fra før, så vi stillte forberedt med en del tyggeleker før vi fikk Edward hjem. De har hatt varierende grad av suksess. Det aller beste er helt klart tyggebeinet fra Felleskjøpet. Det kan han ligge å gumle på i lange tider av gangen, og det ser ut som han koser seg skikkelig med det. Det aller beste er visst å ligge å tygge under kjøkkenbordet når vi spiser.

FAVORITTLEKEN. Tyggebein er visst veldig godt.
Noen ganger leker han ganske voldsomt med tyggebeinet sitt. Da morsker han seg skikkelig, knurrer og boffer og gir det real juling. Koseteppet får også en skikkelig omgang juling i blant, og blir filleristet før han legger seg rolig ned og tygger på det.

FILLERISTER. Her er det koseteppet som får gjennomgå.
Teppet og håndklær blir også brukt til drakamp. Det er visst moro. Vi fikk råd om at man ikke skulle la valpen vinne i slike situasjoner, fordi den kunne tolke det som om den har en dominerende rolle i familien. Selvsagt er vi ganske usikre på slikt, men foreløpig så sørger vi for å vinne. Han synes tydeligvis det er like moro for det.

TAUSTUMPEN er også en populær leke.
Om han prøver å tygge på ting han ikke får lov til, er vi raskt ute med å tilby et alternativ, og han lar seg fort avlede. Når han derimot leker ganske heftig med oss, prøver han også å tygge og bite litt på oss, og da lar han seg ikke stoppe av et "Nei!" Vi prøver å holde ham rundt snuta og si tydelig i fra, men han prøver seg igjen inntil vi ignorerer ham. Kanskje vi bare burde avslutte leken så fort han begynner med slikt? Han har også en tendens til å skvette litt når leken blir for voldsom. Ellers har han blitt ganske flink til å tisse ute, selv om det gjerne blir et par uhell i løpet av dagen. Han tisser på gulvet om det går for lang tid mellom hver tur, så der må vi skjerpe oss. Vi har lagt ut noen aviser rundt om på gulvet, men han går ikke på dem dessverre, så det blir noen runder med våtmopp hver dag.

BILLIG LEKE.
For øvrig så er det ikke bare kjøpeleker som gjelder. Papir er visst utrolig gøy, og tomme dorullkjerner er helt topp. Det fant han på selv, og forsynte seg på badet.
I dag har han lært å gi labb. Problemet nå er at han setter seg og gir labb før vi rekker å be om det. Vi må huske på å si det likevel, slik at han skal koble ordene til det han gjør.

HADET! Det var dagens rapport fra meg. :-)

1 kommentar:

♥ helen sa...

For en nydelig valp dere har fått :) Jeg vil gjerne følge denne bloggen videre. Jeg har en storpuddel og en dvergpuddel.