tirsdag 5. april 2011

Valp som har vaska seg

Mens vi i går kunne nyte hagen og hyppige tisseturer i sol og finvær, viste Vestlandet seg fra sin sedvanlige regnfulle side i dag. Det hølja ned, uten at det så ut til å affisere Edward stort. Han levde opp til sitt opphav som vannhund, plumpet uti hver eneste vannpytt han fant og drakk innpå så man skulle tro vi ikke tilbød ham vannskål her hjemme. Det var sikkert for å skylle ned alt han spiste av gress, kvister, jord og råtne blader. Han prøvde seg også på en diger Iberiasnegle (Ja, de har kommet allerede.), og endte opp med å få snuta innklint i snegleslim.
Med en dyvåt, skitten valp fant vi ut at det var like greit å gi ham et skikkelig bad. Så da bar det inn i vaskekummen i dag også. Ser ut som han kommer til å bli godt kjent med den etterhvert.

IKKE HELT BEGEISTRET, men bemerkelsesverdig rolig og grei.
Selv om det å bli badet neppe er det morsomste i verden, så finner han seg i det helt uten å klage.

HOW CUTE AM I? Nybadet søtnos.
Etterpå var det nok godt å blir tullet inn i et mykt, varmt håndkle, før det var tid for pelsstell.

MIDTSKILL. Krølltoppen har foreløpig begrensede frisyremuligheter.
Mens Hubby fønet, lå Edward rolig på fanget til Husfruen og ble gredd fluffy og fin. Vi har en skikkelig pelsbørste, men den har vi rota bort. Inntil vi finner den får det duge med en vanlig kam.

NOK ER NOK. Edward ble etterhvert mest opptatt av å bite i kammen.
DRAKAMP. Å leke med hånkledet var også moro.
Pelsen hans ble skikkelig myk og fin etter føningen. Han så plutselig mye større ut.

SLAPPER AV. 
Til slutt var det tid for å hvile seg i den nye, fine senga. Den fungerer kun som daybed foreløpig. Inntil han blir stueren må han sove i buret sitt. Sist natt gikk forresten veldig fint. Han sovna uten å klynke eller klage, og viste ikke tegn til å ville ut da Hubby kikket til ham i firetiden om natta. Da det ble morgen var han fryktelig glad for å se oss, og vi var veldig glade for å se at han hadde gjort fra seg på puppypadsen og ingen andre steder. Flink bisk!

1 kommentar:

Anne Britt sa...

Så koselig det er å lese om valpen! Det dukker opp mange minner fra valpetiden til hundene våre. Nero er storpuddel nr. 4. Vi har hatt en brun, ro svarte og så denne sølvklumpen. Dette blir en flott hundeblogg. Gleder meg til å lese mer. Han er så skjønn!