søndag 3. april 2011

Vi har kjøpt valp

Endelig, etter langs tids vurdering og planlegging har vi gått til det skritt å bli hundeeiere. Å skaffe seg hund er ikke noe man gjør ute videre, og vi har vært i tenkeboksen lenge. Det er så mye man skal bestemme seg for: Skal man ha stor eller liten hund? Hann eller tispe? Skal det være en supersprek sprinter eller en lat sofasliter? Hva slags lynne ønsker man seg: en tøff vakthund eller en beskjeden tass? Kort eller lang pels, vakker og elegant eller klumpete og sjarmerende? Listen av spørsmål er endeløs.
Til slutt falt valget på en storpuddel, en rase som visstnok skal være intelligent og lett å dressere, sosial og vennlig, glad i en tur men rolig og grei. Mye pelsstell blir det nok, men det får vi ta som en utfordring. En av puddelens viktigste kvaliteter er nemlig at pelsen er allergivennlig, og det er viktig for oss. Vi har hatt flere forsøk med å ta oss av katter, men på grunn av Hubbys allergi har vi endt opp med å gi dem tilbake. Vi har også hatt flere hunder på besøk, og det har gått greit, men siden vi vet at allergien lett kan utvikle seg ved stor eksponering, så fant vi det best å velge en hund som er kjent for å være allergivennlig.

Bildet har vi lånt av oppdretteren.

Som dere skjønner så har prosessen vært lang, men da valget av rase endelig var avgjort, gikk det faderlig fort. Forrige uke begynte vi å se på hva som var på markedet, og jammen meg viste det seg å være en veterinær like i nærheten av oss som hadde valper som straks var leveringsklare.
- Tja, tenkte vi, - vi kan jo i alle fall dra å ta en titt på dem.
Da var det selvsagt gjort. Etter å ha blitt møtt av en meget fin og veloppdragen puddelmamma med en flokk herlige valper, ble vi sjarmert i senk på rekordtid. En liten tass som fant seg godt til rette i Hubbys armer var så søt at den bare måtte bli vår.

Bildet har vi lånt av oppdretteren.

I uka som har gått, har vi gjort alt vi kan for å forberede valpens ankomst til Hilltop House hvor vi bor. Vi har vært innom alle dyrebutikkene i nærheten minst to ganger og spurt og gravd om alt mellom himmel og jord, fått med oss fôrprøver og kjøpt hinsides dyre godbiter og overprisede tyggeleker. Så fant vi ut at Europris hadde billige godbiter og tyggeleker, så vi kjøpte noen der og. På Felleskjøpet fikk vi til og med gratis godbiter og matskåler, og det var vi veldig glad for, for det har gått opp for oss at det å ha hund ikke er noen billig fornøyelse. Vi har kjøpt halsbånd, kobbel og fleksibånd, og ikke minst hundeposer - en av hundeholdets mer mondene sider, men nødvendig. Hubby fant til og med ut at det selges egne "puppy pads" - absorberende matter til små uhell, med lukt av gress slik at valpen skal lære seg å forbinde den lukten med å gå på do. Mon tro om de kommer til å virke.


Bur måtte vi jo også ha, og det var noe vi fant ut at vi like gjerne kunne kjøpe brukt. Et kjapt søk på Finn.no avslørte at det er haugevis av folk som skal selge brukt hundeutstyr, og vi fikk kjøpt et to uker gammelt Buddybur til halv pris.


En seng må jo selvsagt valpen få, og her insisterte Husfruen på at vi skulle kjøre stil. Vi kom nemlig over verdens stiligste hundeseng i flettet kurv fra Udesen Danmark. Håper hunden vil sette pris på å sove på slikt eksklusivt leie.

I morgen drar vi og henter vårt nye familiemedlem. Vi gleder oss veldig!

3 kommentarer:

Hei sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hei sa...

Heisann Takk for koselig kommentar på min blogg.
Gratulerer med å få dere en valp. Så kjønn den er. En real hjerteknuser. Ønsker dere mye lykke til.

Dere må bare ta kontakt om det er noe jeg kan hjelpe med.

Ta gjene en titt på hjemmesiden min. http://www.tormaha.com

Hei sa...

Kom på at jeg ville tipse om et puddelforum som heter puddelpraten, der er det mange medlemmer. Det er et aktivt og hyggelig nettforum hvor en kan fortelle litt om sin hund, og komme med spørsmål på tingen lurer på. http://puddelpraten.com/forum/index.php
Også er dere selvsagt til å ta kontakt med meg om det er noe jeg kan være til hjelp med.

Hilsen Torhild. http://www.tormaha.com