lørdag 9. april 2011

Vårdag i hagen


De første vårdagene i hagen er så utrolig deilige, og det virker absolutt som om vår lille firbeinte venn også vet å sette pris på sol og hageliv. Siden det er flere store hannhunder i nabolaget, og vi ikke har gjerde rundt hagen, tør vi ikke helt å slippe Edward løs på egenhånd. Vi har prøvd et par ganger, og det tok den lille rakkeren mindre enn to minutter å finne et hull i sauegjerdet bak huset, og vips så var han på andre siden. Han utgjør jo ingen fare for sauene ennå, men vi vil absolutt ikke at han skal få den ideen at sauer er ålreite lekekamerater. Derfor har vi kjøpt en slik dings til å skru ned i jorda som vi kan feste en line i.

LØPESTRENG. Det er mye line å holde styr på. Klør litt gjør den visst også. 
Vi kjøpte en lang flaggstangline som vi ikke har kuttet av ennå, for vi ville prøve oss litt fram til riktig lengde. Den må være lang nok til å gi bevegelsesfrihet, men ikke så lang at han kan vikle seg inn i alt av busker og trær.

I FARTA. Løpestrengen la i alle fall ingen demper på tempoet.
Hagen er full av krokus nå, og de første påskeliljene har ogå kommet, og med dem de første biene. Vi lurer fælt på hvordan det skal gå med en liten nysgjerrig valp når buksbomhekken vår kommer til å summe av bier om ikke så lenge.


Edward har fortsatt å holde seg på natta. Han tisser på puppypadsen, men sparer andre ting til den første morgenturen. Han er ikke fullt så motivert til å holde seg når han må tisse, så det har blitt et par uhell på gulvet de siste dagene, men ikke i dag da vi var ute hele tida.

TISSEPAUSE. Noe av det kjekkeste med å være ute hele dagen er at man kan tisse når og hvor man vil.
Edward fikk en liten fotball å leke med i dag, og det var gjevt. Dette med å springe etter ballen og hente den tilbake ser ut til å være noe instinktivt hos hunder. Han fikk virkelig løpt av seg litt energi.

MORO MED BALL. I full fres som vanlig. 
Han er også fæl til å dra med seg alt han finner i veikanten. I dag var fangsten en gammel oppvaskbørste og en svamp som visst var veldig morsom å tygge i stykker.

JEG FANT, JEG FANT! Stolt hund med ny "leke".

TJA, vi har hørt at pudler kan læres opp til mye, men vi hadde virkelig ikke forventet at han skulle ta oppvaska. 

Etter så mye løping og så et godt måltid mat på verandaen, var det en stuptrøtt liten valp som måtte slappe av litt på Hubbys fang. 

GJESP! Det tar på med så mye friskluft. 
Vi synes vi kan se at Edward har vokst litt på den uka vi har hatt ham, strukket seg litt, tror vi. Resten av kroppen tar nok igjen de digre valpepotene etter hvert. 

BIGFOOT. Potene er uforholdsmessig store til den lille kroppen. 
Da vi kom inn i ettermiddag, kollapset Edward på koseteppet sitt, og der har han ligget siden. det er sikkert deilig for ham å ta seg ut litt, og det er deilig for oss å ha en lørdagskveld i fred og ro. :-)

Ingen kommentarer: